Focaccia | Steg For Steg | Oppskrift - Kitchenchef

INGREDIENSER
1 kg tipo 00 mel (hvetemel kan også brukes)
50 gr fersk gjær
2 ss sukker
2 ss honning
2 dl olje (rasp eller solsikke)
7 dl vann
4 egg

Infusert oljeblanding

2 dl olje (rasp, oliven, solsikke)
3 fedd hvitløk
4 "strå" med fersk timian (evt 1 ts tørket)
4 "strå" med fersk oregano (evt 1 ts tørket)
4 "strå" med fersk basilikum (evt 1 ts tørket)
Maldon salt
Evt fetaost, oliven eller soltørkede tomater.

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta vann med ca 37°C fra springen
  2. Ha gjæren og sukkeret i en kopp og rør til flytende med en gaffel
  3. Bland gjæren med vannet, oljen og honningen.
  4. Sikt inn melet, og rør om til en deig med en slikkepott.
  5. Når det har blitt en deig, har du i eggene.
  6. Rør igjen til eggene er helt innkorperert i deigen.
  7. Ha litt olje i en stor bolle og hvelv deigen over i den.
  8. Ha på plastikk og la heve i romtemperatur i 2 timer for best resultat, om du har dårlig tid kan du også heve til dobbel str (ca 40 min).
  9. Ha olje, urter og kuttet/mest hvitløksfedd i et litermål. Sett på plastikk og la stå mens deigen hever. (ikke saltet, dette skal på til slutt).
  10. Slå deigen sammen, kna deigen lett.
  11. Ha deigen over i en stor papirkledd langpanne (den som følger med ovnen).
  12. La den etterheve henne i 40 minutter.
  13. Forvarm ovnen til 200 °C
  14. Dypp fingrene i olje og stikk skrog i den hevede deigen.
  15. Dryss over oljeblandingen, strø over saltet og hvis du vil stikk små biter med fetaost, oliven eller soltørkede tomater ned i hullene.
  16. Stekes til gylden farge, ca 30-35 minutter. OBS! Pass på, for alle ovner steker forskjellig.

Nøkkelen for perfekt resultat er tid og tålmodighet.

Lykke til!

Focaccia | Steg For Steg | Oppskrift - Kitchenchef
Focaccia | Steg For Steg | Oppskrift - Kitchenchef