Focaccia | Steg For Steg | Oppskrift - Kitchenchef
INGREDIENSER
1 kg tipo 00 mel (hvetemel kan også brukes)
50 gr fersk gjær
2 ss sukker
2 ss honning
2 dl olje (rasp eller solsikke)
7 dl vann
4 egg
Infusert oljeblanding
2 dl olje (rasp, oliven, solsikke)
3 fedd hvitløk
4 "strå" med fersk timian (evt 1 ts tørket)
4 "strå" med fersk oregano (evt 1 ts tørket)
4 "strå" med fersk basilikum (evt 1 ts tørket)
Maldon salt
Evt fetaost, oliven eller soltørkede tomater.
FREMGANGSMÅTE
- Ta vann med ca 37°C fra springen
- Ha gjæren og sukkeret i en kopp og rør til flytende med en gaffel
- Bland gjæren med vannet, oljen og honningen.
- Sikt inn melet, og rør om til en deig med en slikkepott.
- Når det har blitt en deig, har du i eggene.
- Rør igjen til eggene er helt innkorperert i deigen.
- Ha litt olje i en stor bolle og hvelv deigen over i den.
- Ha på plastikk og la heve i romtemperatur i 2 timer for best resultat, om du har dårlig tid kan du også heve til dobbel str (ca 40 min).
- Ha olje, urter og kuttet/mest hvitløksfedd i et litermål. Sett på plastikk og la stå mens deigen hever. (ikke saltet, dette skal på til slutt).
- Slå deigen sammen, kna deigen lett.
- Ha deigen over i en stor papirkledd langpanne (den som følger med ovnen).
- La den etterheve henne i 40 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Dypp fingrene i olje og stikk skrog i den hevede deigen.
- Dryss over oljeblandingen, strø over saltet og hvis du vil stikk små biter med fetaost, oliven eller soltørkede tomater ned i hullene.
- Stekes til gylden farge, ca 30-35 minutter. OBS! Pass på, for alle ovner steker forskjellig.
Nøkkelen for perfekt resultat er tid og tålmodighet.
Lykke til!
