Saftig Kanelbolle | Skillingsbolle | Oppskrift - SweetByJossis
INGREDIENSER
- 4 dl helmelk
- 3ts sukker
- 1 pk søt gjær
- 3 egg
- 225 gr sukker
- litt salt
- 3 toppa ts bakepulver
- Mel til passe deig, ca 900gr
- 170 gr kaldt smør i terninger
FYLL
- 330 gr smør
- Sukker
- Kanel
FREMGANGSMETODE
Kok opp melken, og sett den til avkjøling. Den skal bli 37¤C, om dette tar for lang tid kan du sette kjelen i et vannbad.
Rør gjær og 3 ts med sukker sammen i en kopp til flytende.
Pisk egg og resten av sukkeret til en lett eggedosis, ikke stiv pisket, men slik at fargen blir litt lysere og konsistensen litt fyldigere.
Bland eggedosis, melk og gjærblandingen sammen.
Ha i salt og bakepulver, rør om.
Ha så i mel til passe deig, rør det sammen med en slikkepott. Når du har en litt klissete deig, men ikke for sticky, setter du bollen i maskinen og elter med elte krok. Elt på lav hastighet i 15 minutter.
Kjøkkenmaskinen jeg bruker
Ha så i terningene med kaldt smør, elt i nye 15 minutter. Etter 15 minutter med elting er alt smøret blandet inn i deigen.
Sett til heving i 30-40 minutter, deigen skal dobles i størrelsen.
Bland rom temperert smør, kanel og sukker til smøring. Jeg brukte 330gr smør.
Kjevle ut deigen, smør på smøringen, rull deigen og skjær opp.
Settes relativt tett på brettet til etterheving. 12 stk på et vanlig stekebrett. Etterheve i 40 minutter.
Pisk sammen eggeplommer og litt melk, pensle kanelsnurrene rett før de skal stekes.
Stekes på 175¤C i 13 minutter.
Oppskriften gir ca 43 STORE kanelboller.
